Lista mea de bloguri

miercuri, 12 ianuarie 2011

exista 'cel mai bun prieten' ?


 10.06.2010.
"De ceva vreme îmi pun aceasta întrebare.Fiecare dintre noi auzim cuvintele mărunte cu înţeles brutal.Nu exista o zi în care sa nu auzi:'Am fost acolo cu prietenul cel mai bun';'Am mers la mall cu cea mai buna prietena'etc.Dar de ce este 'cel mai bun'?Sau cel puţin, de ce îţi este prieten?
"-Pentru ca este acolo"sau asa raspundeam cu uşurinţa anul trecut.
Ce calităţi ar trebui sa aibă ?
De ce ai avea nevoie de o persoana mai speciala cand te poti limita doar la o persoana obisnuita,comuna ?
Exista carticele mici cu mesaje cică 'specifice' pentru 'cei mai buni prieteni', un simbol pentru a-i arăta ca îţi pasa, dar este totuşi un simbol material.Nu şti sa îţi exprimi iubirea fata de acest cel mai bun decat prin inimi înjumătăţite ?Nu cred.
Am abordat acest subiect, despre prietenii cei mai buni, cu persoane mai mature sau mai copilăroase ca mine.Răspunsurile sunt foarte interesante, dar este adevărat ca totul depinde si de firea, personalitatea acelorsi persoane. Prieteniile între cele doua sexe diferă foarte mult.Un amic mi-a răspuns ca în fiinţa iubită are cea mai mare încredere, ca în ea a găsit acest prieten foarte bun, deoarece ia acordat încrederea, sinceritatea iubirea.
Pentru ca ei vorbesc orice oricand.
Pentru ca ea îl poate asculta si înţelege cu uşurinţa, iar dacă nu, ştie ca va fi alături încercînd sa găsească sensul cuvintelor.
Este draguţ sa poţi vedea mai departe de o anumită persoana.Dar consider ca, nu exista un prieten 'cel mai bun', ci doar o persoana care te poate sprijini si asculta, te poate încuraja sau sa te aducă cu picioarele pe pamant si careia sa îi spui din toata inima, la orice ora din zi sau din noapte:'Multumesc.'"

20 de comentarii:

  1. "Dar consider ca, nu exista un prieten 'cel mai bun'" , "ci doar o persoana care te poate sprijini si asculta, te poate încuraja sau sa te aducă cu picioarele pe pamant si careia sa îi spui din toata inima, la orice ora din zi sau din noapte:'Multumesc.'" ". Tocmai definita ta ma duce cu gandul la "cel mai bun prieten", si nu inteleg de ce le separi...

    RăspundețiȘtergere
  2. ma dezamagesti, cum ai putut uita ca geniile sunt fiinte neintelese ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru "A ta, etc.": de ce spui ca e neinteleasa de ceilalti?! Poate ca sunt unii care stiu ce e in sufletul ei. Si de unde stii ca nu apreciaza "adevarata valoare a fiintelor, lucrurilor si fenomenelor" ?! De unde stii ca nu se respecta pe sine?! Nu iti poti da seama de ce simte doar prin intermediul unui blog. Iar faza cu geniul, ai luat-o chiar atat de serios?

    Extraordinar. Nu exista cel mai bun prieten pentru ea. Ai facut sondaj?!

    De ce esti atat de sigura ca nu exista si ca nu va exista cel mai bun prieten pentru ea, totusi?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si sunt de acord cu metafizicx. Exista cel mai bun prieten. Mai greu, dar exista. Depinde si ce semnificatii ii dai acestei sintagme...

    Te iubesc! >:D<>:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce nu spui mai bine ca nu o intelegi TU? Intr-adevar, nu neg faptul ca are o masca sub care se ascunde. Dar daca reusesti sa o dai la o parte, chiar si partial, vei fi incantata de ceea ce vei descoperi. Pentru ca e o fire sincera, de mare incredere.

    Chiar atat de neplacute au fost experientele legate de ea? Inseamna ca firea ta e de vine, crede-ma.

    Uite, probabil ca n-am voie sa te acuz pentru ca nu te cunosc, insa pastreaza-ti comentariile insignifiante pentru tine. Si macar de-ar fi ceva adevarat din tot ceea ce spui.

    RăspundețiȘtergere
  6. am inteles. [o, ce bine ar fi ca numai eu sa NU o inteleg].

    RăspundețiȘtergere
  7. @Alina: aş putea veni cu o părere?
    atâta timp cât o persoană nu se face înţeleasă, doar aberează, minte şi exagerează, nu avem cum să o înţelegem.
    deşi cred că noi,"prietenii ei"-noi aşa ne-am considerat dar ne-am luat ţeapă la propriu.. am înţeles-o destul, dar a fost totul până la o limită care a fost atinsă.
    şi acum, aş putea spune că e păcat. pentru că nici un regret al Annei nu e lăsat în urmă.
    dacă tu ne consideri pe noi răi, fără urmă de umanitate, lipsiţi de sentimente sau cum vrei tu, te înşeli. fii tu bună pentru noi.

    @ Serena:"[o, ce bine ar fi că numai eu să NU o înţeleg]."
    Vroiam să subliniez asta.
    păcat Anna că nu te-am înţeles şi eu.păcat..

    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. ma bucur ca poti macar atat sa zici pe langa acele "scuze"neprimite.

    RăspundețiȘtergere
  9. imi cer scuze ca iti maresc comurile dar deh, mess'ul nu este destinat tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  10. "atâta timp cât o persoană nu se face înţeleasă, doar aberează, minte şi exagerează, nu avem cum să o înţelegem." Ce face frustrarea din om. Nu stie de unde si cum sa mai arunce cu noroi.

    "dacă tu ne consideri pe noi răi, fără urmă de umanitate, lipsiţi de sentimente sau cum vrei tu, te înşeli. fii tu bună pentru noi." Nu Denisa, nu va consider rai, si cum ai mai spus tu. Doar imaturi, si superficiali. Ma rog, foarte superficiale.

    Si bine subliniat "<>". Prietenii adevarati nu fac ce faceti voi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sorry btw.. ai tu idee draga Serena, care ii sunt prietenii ei cei mai buni?NU CRED. Consider ca nu ai rost aici.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare